torstai 22. syyskuuta 2016

Bhagavad Gita -kurssi 2016: päivä 8


"Sinun tulisi olla samankaltainen kuin seuraaja, jonka on antautunut Jumalalle, antautunut Rakkaudelle. Sinun tulisi olla tyhjä sisältä ja antaa Jumalan Rakkauden ottaa täysi valta sinusta. Anna Herran ohjata ja toimia kauttasi. Anna Herran heijastua kauttasi. Anna Hänen kunniansa olla ikuisesti mielessäsi. Anna Hänen näkynsä olla ikuisesti silmissäsi. Anna käsiesi olla aina Hänen palveluksessaan. Siten olet aina Hänen vieressään, yötä päivää. Nukut Hänen vierellään. Olet ikuisesti Hänen kanssaan, kuten huilu." - Paramahamsa Vishwananda elokuun 23 päivänä 2016

Bhagavad Gita -kurssin viimeinen päivä oli merkillinen ja päätti kurssin täynnä inspiraatiota ja kiitollisuutta. Kahdeksantena päivänä Swamiji selosti yksinomaan luvun 18, Gitan viimeisen luvun. Vain yksi luku jäljellä Swamiji käytti koko päivän selittäen Krishnan ja Arjunan välisen loistavan keskustelun lopun.


"Ilman minkäänlaista kiintymystä tekoihin tai niiden heldelmiin; tämä katsotaan sattviseksi. Jos sydämesi ei ole kiintynyt palkintoon, siihen mitä ikinä tuletkaan saamaan, kuinka ihmiset näkevät ja miten - tämä on todellista luopumista. Et odota minkäänlaista tunnustusta. Teet sen hiljaisuudessa. Niin myös Jeesus sanoi Raamatussa, eikö? Hän sanoi, että jos haluat rukoilla, älä tee siitä esitystä. Mene syvimpään nurkkaan, hiljaiseen ja piilossa olevaan nurkkaan ja rukoile Isääsi. Tiedä, että Hän katsoo sinua.

Teot, jotka tehdään ilman kenenkään huomaamista, ilman että edes ajattelet mielessäsi: 'Minä olen tehnyt tämän, olen tehnyt tuon. Olen antanut sitä tai tätä.' Bhagavan sanoi näiden tekojen olevan todellista luopumista. 'En luovu, jotta kaikki muistaisivat minun luopuneen miljoonasta tuosta vain.' -Paramahamsa Vishwananda elokuun 23. päivänä 201618. luvussa, Moksha Sannyassa Joogassa (luopumisen kautta vapautumisen polussa) Arjuna kysyy Krishnalta viimeisen kysymyksensä. Ne kaikki osoittavat yhteen suuntaan - selventävät tietä Mokshaan, täydelliseen vapautumiseen. Puhuttuaan monista aiheista, Krishna korostaa erityisesti kolmea Mokshaan johtavaa polkua: Karma Joogaa, Jyaana Joogaa ja Bhagavanin kaikken tärkeintä ja Bhagavanin eniten korostamaa Bhakti Joogaa.

Krishna sitten päättää opetuksensa ja tiivistää ne Arjunalle antaen tarkkoja ohjeita siitä, mitä haluaa opetuslapsensa tekevät tällä saamallaan tiedolla. Luvun loppuun mennessä Arjuna on täysin muuttunut ja tietämättömyytensä ja pettymyksensä hälvettyä on valmis taistelemaan Mahabharat-sodassa."Kun tämä autuus herää, kaikki muuttuu ja puhdistuu. Siitä autuudesta tulee ikuista. Bhagavan puhuu itse korkeimmasta autuudesta, Satchitanandasta. Tämä ikuinen ilo ei ole jotain, joka ilmestyy tänään ja katoaa huomenna. Se ei riipu kenestäkään. Ne, jotka ovat tässä sattvisessa tilassa, ovat ikuisesti kokonaan tämän autuuden tilan vallassa. Kävellessäsi kohti Oivallusta, tehdessäsi sadhanaasi, sinulla tule olla sadhanan tekemisen ilo.

Jumaloivaltaneet sielut, seuraajat jotka kaipaavat Jumalan Rakkautta, heidän tulisi jatkuvasti keskittyä tähän rakkauteen. Kun he enemmän keskittyvät tähän rakkauteen, he käyvät läpi omistautumisen yhdeksän askelta, jolloin viisi erilaista bhavia herää. Ominaisuudet, onnellisuus, tämä kaikki herää itsestään. Kun saavuttaa todellisen onnellisuuden, tämä onnellisuus heijastuu kaikkiin suuntiin. Tämä onnellisuus puhdistaa kaiken. Se valaisee kaiken. Heistä tulee itsessään Jumalaisen Rakkauden esimerkkejä. He ovat ilman huolia, ilman minkäänlaista ponnistusta. Asiat tapahtuvat automaattisesti heidän kauttaan.

Näetkö, usein kun ihmiset tapaavat sinut - koska olet keskittynyt tähän jumalaiseen ominaisuuteen, toistat Jumalan nimeä - ihmiset tykkäävät olla seurassasi. Ei siksi, koska he haluavat sinulta jotain, mutta sinun seurassasi he tuntevat itsensä onnellisiksi. Sinun lähelläsi he tuntevat rauhan tunteen.

Tämä on todellisen onnellisuuden heijastus seuraajassa. He loistavat syvää kaipausta, ikävöintiä, ympärilleen ja ihmiset kokevat suurta iloa ja rauhaa keskuudessanne. He eivät halua teiltä mitään, mutta olette jatkuvassa antamisen tilassa. Mitä ikinä annattekaan, se ei ole materialistista, vaan se on värähtelyn kautta, jumalaisen yhteytesi Jumalaan kautta. Koska olet kokonaan Jumalan Rakkauden vallassa, sinusta tulee lähde, joka jatkuvasti loistaa ja antaa. Tämä on sisälläsi oleva sattvinen onni. Ja tässä Bhagavan Krishna sanoo: 'Minun seuraajallani on tämä onnellisuus.'" -Paramahamsa Vishwananda elokuun 23 päivänä, 2016Selostuksen lähestyessä loppuaan Paramahamsa Vishwananda selitti säkeen 66 (luku 18) olevan koko Shreemad Bhagavad Gitan tärkein säe. ("Hylkää kaikki dharmat ja turvaudu yksin Minuun. Vapautan sinut kaikesta synnistä ja pahasta, älä sure." - Krishna):

"Tämä on kaikkein tärkein säe koko Gitassa. Tämä on kaikkein tärkein lause, jota Sampradayamme pitää rakkaana. Tämä on Sri Sampradayan pääopetus. 'Hylkää kaikki dharmat ja turvaudu yksin Minuun.' On vain yksi dharma ja se on antautua Herran Jaloille.

Tässä Bhagavan Krishna Itse muistuttaa Arjunaa: 'Sinun ei tarvitse keskittyä sääntöihin. Kun on antautunut, todellisesti antautunut; niille mielille, jotka ovat täydellisesti sulautuneet Mestarin Jaloille antautumiseen, kaikki säännöt ovat poissa. Kaikki säädökset ovat poissa, koska itsessään tämä luopuminen, jokaisesta mielteestä irti päästäminen ja Mestarin Jalkoihin turvautuminen herättää Korkeimman Oivalluksen. 

Ja Bhagavan Krishna itse sanoi: 'Minä olen Korkein Herra. Se on Minä, joka on inkarnoitunut kaikissa näissä muodoissa. Minä olen Korkein Persoonallisuus. Minä olen kaiken takana. Ei ole olemassa ketään muuta kuin Minä ja jos antaudut Minulle, et ole kiinnittynyt mihinkään.'

Se on dharma. Se on kaiken luomakunnan korkein dharma. Jokaisella elävällä olennolla tässä universumissa on vain yksi päämäärä: saavuttaa Herra, olla ikuisesti Hänen kanssaan, saavuttaa tämä tietoisuus, herättää oivallus että Krishna on kaiken suurin kannattaja ja vartija.

Ei tule olla huolissaan, ei tule surra, sinulla tulee olla sisälläsi vain puhdasta rakkautta. Sinun tulisi rakentaa tätä suhdetta Herran kanssa, saavuttaa Hänet syvällä kunnioituksella. Mitä ikinä teetkään, tiedä Hänen olevan kaikista lähin ja mitä ikinä teet elämässäsi, sinulla on vain yksi dharma: antautua Hänelle rakkaudella." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 23 päivänä 2016
Kurssi päättyi illalla ja sen jälkeen oli erittäin rokkaava kirtan. Teltan edestä taakse saakka kaikki tanssivat ja lauloivat Jumalaisia Nimiä. Kurssi oli ollut suuri menestys. Koko kurssin ajan Paramahamsa Vishwananda teki opetuksista yksinkertaisia ymmärtää näyttäen, ettei henkinen tie ole niin vaikea kuin voisi luulla. Swamiji päätti selostuksensa näillä loppusanoilla:

"Rukoilemme, että Krishna herättää tämän rakkauden sisällänne; että kasvatte omistautumisessanne ja rakkaudessanne Häneen. Tämä on ainoa asia, jota Hän pyytää: rakkaus ja omistautuminen. Kuinka teet sen? Luovuta mielesi, toista Nimeä omistautuneesti ja rakasta Häntä. Jai Gurudev!" -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 23 päivänä 2016

Ei kommentteja: