keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Bhagavad Gita -kurssi 2016: päivä 7


Viikon ajan Paramahamsa Sri Swami Vishwananda on puhunut Bhagavad Gitasta ja aika on kulunut nopeasti. Jokaisena päivänä Swamiji on keskimäärin antanut 10 selostusta ja 7. päivänä Paramahamsa Vishwananda käsitteli luvut 15, 16 ja 17.

Luku 15 on nimeltään "Purushottama Jooga" (jooga, kuinka saavuttaa Korkein). Tässä luvussa Krishna esittelee aiheen, joka on Prakritin ja Purushan yläpuolella - Ishvaran, Purushottaman. Korkein Jumaluus, joksi Krishna tunnistautuu, on jopa Sielun yläpuolella ja kaikkien asioiden alkuperä. Tämä luku puhuu ykseydestä, jonka voi saavuttaa Korkeimman Herran kanssa.

"Kun antaa sielun ottaa vallan elämästään, tajuaa Jumalan olevan kaiken ohjaaja. On kuin matkuistaisit ja Hän on ajaja. Istut autossa ja Hän ajaa. Hän ajaa sinut kaikkialle. Joten kun Hän (Krishna) valitsi tulla sotavaunujen ajajaksi, se oli vain huvin vuoksi, kuin Hän olisi sanonut: 'Okei, minulla ei ole mitään työtä tehtävänä. Jos taistelen tässä sodassa, minä voitan.' Näettekö? Siksi Hän halusi olla sotavaunujen ajaja; näyttääkseen, että Hän hallitsee kaikkea koko universumissa ja olemme ikuisesti yhteydessä Häneen, haluatpa sitä tai et. Hänen energiansa on kaikkia energioita suurempi, häviäviä ja häviämättömiä. Joten kaikki on Häntä. Hän on sen yläpuolella. Hän on itse tämän energian lähde. Hän on kaikkien energian muotojen, kaikkien värähtelyhen, lähde.

Ne, jotka saavuttavat korkeimmat todellisuuden, absoluuttisen puhtaan todellisuuden, näkevät ykseyden kaikessa. Tulee osaksi kaikkea. Hän ymmärtää, että on yhtä kaiken ympärillä olevan kanssa. Ei ole olemassa eroa. Tästä näkökohdasta ei ole olemassa pahaa, ei ole olemassa hyvää. On vain korkeinta rauhaa, tyyneyttä. On korkeinta autuutta, korkeinta rauhaa. On olemassa vain kaikkialla värähtelevä kosminen värähtely. Lävistää ymmärryksen, kuulemisen, esteet. Kuulee kaiken takana olevan kosmisen äänen, joka on OM Namo Narayanaya. Siksi kaikki pyhimykset käskevät toistamaan Om Namo Narayanaa; koska se on kosminen ääni.

Milloin tahansa toistatkaan sitä; tämä on kosminen ääni kaikkien äänien takana, jonka voit havaita. Siksi joogit ovat tehneet sen helpoksi. Bhagavan on antanut ja paljastanut Om Namo Narayanayan salaisuuden. Viisaat sanoivat: 'Jos haluat rauhaa, toista jatkuvasti Om Namo Narayanayaa.' Ja anna sen värähdellä kaikkialla, koska tämä on itse korkein värähtely." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 22. päivänä 2016Kappale 16 on nimeltään Daivaasurasampad Vibhaaga Jooga (hyvien ja kielteisten ominaisuuksien erottamisen jooga). Tässä luvussa Krishna selittää Jumaloivalluksen saavuttaneen sielun jumalaisista ominaisuuksista. Sri Krishna selittää Arjunalle, kuinka voi tunnistaa jonkun olevan jumaloivaltanut, kenellä on Jumalaisia ominaisuuksia ja kenellä demonisia, pahoja ominaisuuksia sisällään. Tässä se ei ole kenenkään toisen sisällä, se on jokaisen ihmisen sisällä.

"Bhagavan sanoi, että on tietty harjoitus itsensä puhdistamiseksi; kuinka voi puhdistaa itsensä ja jos haluat seurata sitä, Jumalainen laittaa asiat tapahtumaan niin että sinut tuodaan siihen tilaan. Mutta ensimmäinen askel on, että sinun tulee haluta sitä. Jos et halua sitä, se ei tule luoksesi. Jos otat ensimmäisen askeleen ja haluat muuttua, tämä muuttumisen halu avaa sinulle uuden maailman.

Tässä Bhagavan sanoi, ettei kukaan ole menetetty. Tällä Maan päällä jokaiselle on avoimia mahdollisuuksia. Tänne syntyviä -erityisesti niitä joilla on pahoja taipumuksia, tamasia ominaisuuksia - Jumala tulee aina muistuttamaan. Hän muistuttaa heitä aina, mutta valinta on heidän. Hän tulee olemaan jatkuva muistutus. Kuten sinäkin olet jatkuva muistutus niin monille ihmisille, jotka osoittavat sormillaan sinua, kritisoivat sinua, tuomitsevat sinut, sanovat sinusta kaikenlaista pahaa. Mutta tämä on heille muistutus Jumalasta.

Bhagavan muistuttaa heitä aina läsnäolostaan, voimastaan, Rakkaudestaan. Hän tulee aina auttamaan heitä, mutta valinta on vain heidän. Joten olet inspiraatio muille, jotka haluavat kovasti Jumalaista, mutta heidän tulee kävellä itse polku täydellisyyteen. Polku vapautukseen heidän tulee kävellä itse." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 22 päivänä 2016Luku 17 on nimeltään "Shraddhaatraya Vibhaaga Jooga (erityyppisten uskojen välisen eron jooga). Tässä luvussa Krishna koskettaa monenlaisia aiheita keskittyen pääasiassa analysoimaan elämän eri aspekteja; mitä me syömme, meidän tekomme, uhrauksen tekeminen (Jumalan palvominen); suhteessa kolmeen gunaan, sattviseen, rajasiseen ja tamasiseen.

"Se, joka tekee hyväntekeväisyyttä, auttaa ihmisiä, todellisella palvelemisen halulla - ei esityksen takia vaan sydämestä - joka antaa ja unohtaa sen, ei odota mielihyvää tai kiitosta. He tekevät niin, koska kokevat sen olevan velvollisuutensa palvella ja he kokevat suurta iloa palvellessaan. Tässä todellinen palvelemisen tunne, palveleminen ei tarkoita että sinulle maksetaan tai saat jotain takaisin. Ei. Palveleminen, 'seva' on vapaata. Teet sen Jumalalle, Jumalaa varten, rakkaudesta ilman minkäänlaista odotusta. Se, minkä teet rakkaudesta, on ilman minkäänlaista odotusta siitä, mitä saat takaisin. 

'Ne, jotka ajattelevat ja tekevät jotain eivät tee todellista hyväntekeväisyyttä, todellista palvelemista; se on mielen taakka.' Bhagavan sanoo tässä, että mielen tulisi olla vapaa kun palvelet. Kun teet palvelusta, teet sevaa, sinulla tulee olla tyyni mieli ja nauttia palvelemisesta. Anna palvelemisen ilon kasvaa kauttasi. Kun sinulla on sisälläsi palvelemisen ilo, se nousee sattvisesta ominaisuudesta. Joten palvele ilman odotuksia." - Paramahamsa Vishwananda, elokuun 22. päivänä 2016

Kaiken kaikkiaan seitsemäs päivä oli voimakas selostus. Paramahamsa Vishwananda lopetti 17 luvun yhdeltä aamulla, tunnin keskiyön jälkeen. Viikko on kulunut nopeasti ja enää yhden päivän ja luvun myötä on jännittävää nähdä, kuinka henkinen Mestari lopettaa mahtavan selostuksensa, joka vangitsee Shreemad Bhagavad Gitan olemuksen. Jai Gurudev!


Ei kommentteja: