maanantai 19. syyskuuta 2016

Bhagavad Gita -kurssi 2016: päivä 5


"Jumalaan keskittyneet mielet, Jumalan rakastamiseen täysin keskittyneet mielet, jotka ovat sulautuneet tähän rakkauteen, istuessaan meditaatiossa näkevät Jumalan sydämessään.

Ne, jotka eivät tuomitse ketään, jotka tietävät minun olevan jokaisen ja kaiken lähde, jotka suojelevat heikkoja, jotka suojelevat viattomia eläimiä, he tulevat luokseni ja he ovat rakkaita Minulle. Paljastan Itseni rakkauden kautta. Muutan sen rakkauden autuudeksi, jossa he ikuisesti näkevät Minut, tuntevat Minut; nauttivat läsnäolostani." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 20. päivänä 2016

Bhagavad Gita -kurssin viides päivä keskittyi Jumalan kunniaan. Tämän päivän aikana Paramahamsa Vishwananda antoi selostuksen luvuista 10 ja 11, joissa Krishna alkaa paljastaa Arjunalle Jumalan suuruuden ja Hänen kosmisen manifestaationsa.

Bhagavad Gitan kymmenennen luvun nimi on "Vibhuti Jooga" (Manifestaation Jooga - Jumalainen kunnia) Tässä luvussa, kuten luvuissa 7 ja 9, Krishna menee syvemmälle jumalaiseen luontoonsa kosmoksen hallitsijana. Hän opettaa, että rakastavan suhteen kautta voi saavuttaa Hänen armonsa. Arjuna myös kysyy Krishnalta, kuinka Hänet tunnistaa maailmassa. Vastauksena Arjunan kaipaukseen luvun toisessa puoliskossa Krishna antaa runollisen kuvauksen kunniastaan (vibhuti) näyttäen, kuinka Hänet voi tuntea.


"'Palvontamenoista Minä olen Japa.'  Tässä Bhagavan kertoo taas, mikä on paras rukous, jota voit tehdä: toista Hänen Nimeään. Toistaminen tekona on Itse Bhagavan. Siksi sanoin aikasemmin, että kun sinut initioidaan Jumalaiseen Nimeen, Herra on jo kanssasi.

Toistaessasi ajattelet Häntä. Minne ikinä menetkään, jokainen hengenveto jonka otat Hänen Nimensä kanssa, se on Hän lähelläsi. Tässä Bhagavan sanoo tämän Mantra Kriyan itsessään olevan suurin uhraus. Jumalaisen Nimen toistamisen kautta näkee Hänet. Se on tämä uhraus yksinkertaisuudessaan, kuinka yksinkertaista se on; vain toistamalla Hänen nimeään, koska itse toistaminen on Hän. Siksi Hän sanoi, että Japam on suurin tapa palvoa.


Palvontamenojen, kaikkien rukousten ja rituaalien, joukossa Jumalaisen Nimen toistaminen on suurin, koska itse toistaminen tekona on Itse Hän. Kun toistat, mielesi on täydellisen rauhallinen, rauhoittunut. Toistamalla Jumalaista Nimeä mielesi kunnostuu ja nousee korkeimpaan tilaan, korkeimpaan autuuden tilaan." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 20. päivänä 2016
Luvussa 11 kuultuaan yksityiskohtaisesti Herran kunniasta (vibhuti), Arjunan kaipaus kasvaa yhä suuremmaksi. Tuloksena Arjuna tahtoo nähdä 'avyakta murtin', joka pilee luomisen takana. Tämä on Gitan huippukohta, jossa Arjuna näkee suoraan Krishnan kosmisen muodon, Ylimmän kosmisen muodon.

Nähtyään tämän kosmisen muodon, Vishwa Swaroopan, jonka Krishna paljastaa Arjunalle, tämä menee shokkiin. Näky Herrasta saa aikaan hämmennystä ja pelkoa Arjunassa, koska se on enemmän kuin mitä pystymme koskaan kuvittelemaan.


"Näethän; mielessäsi luot tietyn näkemyksen Jumalasta, mutta se ei ole todellista, se ei ole Jumala. Luot Jumalalle rajoituksen, Jumalan jonka koet mukavaksi, jonka voit tuntea: 'Okei, pidän Hänestä näin.' Se on totta. Koko maailmassa ihmiset ajattelevat näin. Jokainen puhuu Jumalasta, mutta he puhuvat Jumalasta, johon voivat samaistua. Jokainen luo kuvan Jumalasta, jonka kokee mukavaksi. Ja kun koemme olomme mukavaksi sen kanssa, rakennamme oman pienen taivaamme tämän Jumalan kanssa. Sitten laitamme itsemme kuplaan ja sanomme: 'Nyt riittää! Minun Jumalani on parempi kuin kaikkien muiden.'

Joten luot jonkun kuvan ja sulkeudut sen kuvan kanssa, mutta todellisuuden osuessa sinuun kupla puhkeaa. Kohtaat todellisuuden: 'Aah!' Kaipaat Jumalaa, kaipaat tätä sisälläsi olevaa kuvaa, mutta kun Itse korkein Herra näyttää sinulle sen; 'Se todellisuus, jonka olet mielessäsi luonut, olen ennenkaikkea paljon voimakkampi ja mahtavampi kuin se!', tulet olemaan järkyttynyt. Koska se on sinun valtasi yläpuolella. Tämä pieni luomasi Jumala mielessäsi on valtasi alla, mutta Suurin ei ole, Todellisuus ei ole. Tämä tapahtuu Arjunalle juuri nyt." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 20. päviänä 2016

Bhagavad Gita- kurssin viides päivä muistutti jokaista osallistujaa siitä, että Jumala on meille mysteeri, mutta Gurun armon kautta Hän paljastuu. Kuten Krishna siunasi Arjunaa näyllä Herrasta, sellainen on myös Gurun rooli jokaiselle seuraajalle/ opetuslapselle. On jokaisesta itsestä kiinni puhdistaa mieli Jumalaisten Nimien avulla ja luottaa, että Satguru tietää, milloin paljastaa korkeimman todellisuuden, joka hallitsee koko luomakuntaa. Jai Gurudev!

"Seuraaja tekee mitä tahansa rakkauden tilassa, ja siinä rakkauden tilassa heidän sydämissään tai mielissään ei ole tilaa tuomitsemiselle. 'Muista minut kaikessa, mitä teet ja tarjoa Minulle kaikkien tekojesi lopputulokset. Tiedä Minun olevan Itse Korkein Herra ja Minä olen tarkoitus; olen Korkein Sielu.' Jatkuvasti muista, toista, heijasta, pohdi ja meditoi Jumalaista Nimeä, meditoi Herran kunniaa, meditoi Leelaa, jonka Hän tekee. Meditoi hyvettä, jonka Hän on laittanut sydämeesi. Siten tulet nousemaan ja saat sisäisen rauhan, sisäisen tyytyväisyyden, Itse Herra paljastaa Itsensä sisälläsi. Hän antaa sinulle sisäisen näyn Itsestään." -Paramahamsa Vishwananda, elokuun 20. päivänä 2016


Ei kommentteja: