maanantai 26. syyskuuta 2016

Atma Kriya Yoga -retriitti Helsingissä 2.-6.8.2016

Ilo oli irti, kun saimme tietää kevättalvesta, että Rishi Tulsidasananda tulee ohjaamaan meille Atma Kriya Yoga ---retriitin Suomeen. Retriitin ohjelman suunnittelu alkoi, ja pikkuhiljaa ohjelma ja retriitin paikka myös varmistuivat. Päätimme järjestää tämän retriitin Kamakshi Devi temppelissä, Babajin läsnäolossa. Ajatuskin tästä suuresta mahdollisuudesta saada olla tämä suuren joogin vaikutuspiirissä tekemässä Atma Kriya Yogaa nosti kylmät väreet selkää pitkin. Myös Rishi Tulsidasananda totesi useaan otteeseen, kuinka ainutlaatuinen onkaan tämä paikka, jossa Babajin murti on vihitty, ja jossa näin ollen Mahavatar Babajin läsnäolon voi kokea hyvin voimakkaana. Tämä loikin aivan mahtavat lähtökohdat Atma Kriya Yoga -retriitille.

Mahavatar Babaji, Guruji ja Kamakshi Devi antoivat meille tämän retriitin ja kutsuivat kaikki Kriya sadhakat mukaan.
Ensimmäinen päivä alkoi Babajin Surya Namaskar -harjoituksella. Saimme tehtyä harjoitukset ulkona, kunnes sade yllätti meidät siunauksellaan. Siirryimme sisätiloihin jatkamaan harjoituksia. Hyvin äkkiä saimme huomata temppelissä vallitsevan rauhan, joka auttoi kaikkia syventymään Atma Kriya Yogan tekniikkoihin. Teimme Babajin Surya Namaskaria aina joka aamun alussa, ja muina aamuina saimme tervehtiä pilvettömälle taivaalle kohoavaa aurinkoa. Tämä kauneus ja tunne herätti sisällä lämmön ja rakkauden koko luomakuntaa kohtaan.
Retriitti oli hyvin harvinaislaatuinen myös siinä mielessä, että Rishi Tulsidasananda sai käytännössä puhua koko ajan osallistujien tiedonjanon ollessa valtava. Päätimme myös jättää pois ohjelmasta sellaisia asioita, joita voimme tehdä myöhemminkin. Nyt olimme saaneet paikalle suuren opettajan ja janosimme opetuksia, joita Guruji ja Babaji armossaan hänen kauttaan meille välitti. Emme pysty millään järjellä selittämään sitä tietomäärää ja tiedon tasoa, mitä hän meidän sydämiimme välitti. Moni koki saavansa vastauksia omiin kysymyksiinsä, vaikka ei niitä hänelle suoraan esittänytkään. Saimme myös vastauksia sellaisiin kysymyksiin, jota emme olleet tiedostaneet päivätajunnassamme olevan. Eikö olekin kummallista, että ”joku” tietää meistä enemmän kuin me itse? Tämä oli esimerkki intuitiivisesta opetuksesta, jossa jokainen sai tarvitsemansa edetäkseen omalla henkisellä polullaan.
Perjantai iltana oli ohjelmassa yagna-tulijuhla Narasimhalle. Yagnan aikana lausuimme Narasimhan mahamantraa:

 

oṁ hrīṁ kṣauṁ ugraṁ viraṁ mahāviṣṇuṁ jvalantaṁ sarvatomukham । nṛsiṁhaṁ bhīṣaṇaṁ bhadraṁ mṛtyormṛtyuṁ namāmyaham

 

Se tarkoittaa: ”Sinä vihainen ja rohkea Maha Vishnu, Sinun kuumuutesi ja tuli tunkeutuvat kaikkialle. Sinä Jumala Narasimha olet kaikkialla. Olet kuoleman kuolema, ja minä antaudun Sinulle.” Yagnan aikana otetusta valokuvasta näkyy, kun Hän ilmestyy tulesta.

Kokonaisuutena tämä ensimmäinen Suomessa järjestetty Atma Kriya Yoga -retriitti oli erittäin onnistunut. Ajaessani Rishi Tulsidasanandaa lentokentälle, kysyi hän minulta, että teemmekö sen ensi vuonna uudestaan? Sanoin, että ehdottomasti! Jäämme toiveikkaina odottamaan, josko saisimme hänet myös ensi vuonna vieraaksemme.

 

Atma Kriya Yogan iloa kaikille Kriya sadhakoille,

 

Bolonath

Ei kommentteja: